Κοινωνία

To πιο γλυκό μάθημα στην Ελλάδα συμπληρώνει 25 χρόνια

Από το 1994 έχουν πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Mondelēz και την υλοποίηση από το Ελληνικό παιδικό Μουσείο, 680 εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Εργοστάσιο Παυλίδη.

Η Mondelēz, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στήριξε και υλοποίησε για 25η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης», ένα από τα πλέον πολυετή εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» υλοποιείται αδιάλειπτα, με συνέχεια και συνέπεια, από το 1994 στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδη έχοντας την εμπιστοσύνη της ελληνικής οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-19, 524 μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού και 45 εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία από διάφορες περιοχές της Αττικής όπως για παράδειγμα Μαρούσι, Αγία Βαρβάρα, Ζεφύρι, Κερατσίνι, Κορωπί, Γλυφάδα, Δήμο Αθηναίων, Νέο Ηράκλειο, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Παυλίδης. Μέσω του προγράμματος οι μαθητές εξοικειώνονται με τη βιομηχανική παραγωγή, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου. Παράλληλα, συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στα συστατικά της σοκολάτας και τη διατροφική της αξία, στην ιστορία του εργοστασίου Παυλίδη και στην παραγωγή της σοκολάτας από το κακαόδεντρο μέχρι το εργοστάσιο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στη φιλοσοφία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» ταυτίζεται απόλυτα με τους διαχρονικούς στόχους της Mondelez για ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για θέματα ισορροπημένης διατροφής και για τη σημασία της άσκησης.

Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Mondelēz και την υλοποίηση από το Ελληνικό παιδικό Μουσείο, 680 εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Εργοστάσιο Παυλίδη με τη συμμετοχή 15.718 παιδιών και 708 εκπαιδευτικών.

Η κα. Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια Mondelēz Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε: «Φέτος γιορτάζουμε τα 25 χρόνια υλοποίησης του προγράμματος «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» που πραγματοποιείται στο Εργοστάσιο Παυλίδη, έναν εμβληματικό χώρο με ιστορία άνω των 150 ετών, και αποτελεί κύτταρο ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης. «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί προάγει τη σωστή διατροφή, τον ισορροπημένο τρόπο ζωής και τη βιωσιμότητα.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: