Περιβάλλον

Που πάνε τα αχρησιμοποίητα ψηφοδέλτια;

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άγνωστο όμως ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής κατάφεραν να στείλουν πάνω από 1,5 τόνο ψηφοδελτίων που πετάξαμε στα παραβάν στην ανακύκλωση.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ συγκέντρωσε με την μέθοδο της χωριστής διαλογής 1.630 kg αχρησιμοποίητο έντυπο εκλογικό υλικό το οποίο οδηγήθηκε προς ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα, το αχρησιμοποίητο έντυπο εκλογικό υλικό συγκεντρώθηκε χωριστά στην πλειονότητα των εκλογικών τμημάτων, με την βοήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων και των εφορευτικών επιτροπών, οι οποίοι συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του δύσκολου αλλά σημαντικού εγχειρήματος ανακύκλωσης.

Αξιοσημείωτο είναι πως πραγματοποιήθηκε δρομολόγιο αποκλειστικά με εκλογικό υλικό προς ανακύκλωση το οποίο διαχωρίστηκε με διαλογή στην πηγή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πιο άμεση ανακύκλωση χαρτιού.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν θετικές ενδείξεις για τη σταδιακή μετάβαση της Νέας Σμύρνης σε μία κοινωνία ανακύκλωσης και μηδενικών αποβλήτων, μέσω των αρχών της κυκλικής οικονομίας με φιλοσοφία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των δημοτών που όπως φαίνεται έχουν υιοθετήσει την κουλτούρα ανακύκλωσης. Άλλωστε η ανακύκλωση του χαρτιού συμβάλει στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων και παράλληλα έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Δημοτικής Συγκοινωνίας Γιώργος Κρικρής δήλωσε σχετικά: “Είμαστε αρκετά υπερήφανοι που ο δήμος μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας ακόμη και σε πολύπλοκες διαδικασίες όπως οι εθνικές εκλογές, στέλνοντας το μήνυμα πως με σχέδιο και συνέπεια μπορούμε να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική προστασία. Η ενέργεια αυτή αποτελεί τη συνέχεια ενός διαρκούς σχεδίου εφαρμογής της ανακύκλωσης και της εμπέδωσης της κουλτούρας αυτής στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους που κάθε μέρα δουλεύουν σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και όσους συνέβαλαν για την ανακύκλωση του υλικού αυτού”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: