Περιβάλλον

Σούπερ μάρκετ αντικαθιστά τις πλαστικές συσκευασίες με φύλλα μπανάνας 

Έναν πολύ έξυπνο τρόπο να μειώσει την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιεί βρήκε ένα σούπερ μάρκετ στην Ταϊλάνδη. 

Οι ειδικοί κρούουν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα πλαστικά απορρίμματα και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Γι’ αυτό και όλο και περισσότερες χώρες λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να μειώσουν τη χρήση του πλαστικού και κατ’ επέκταση να βοηθήσουν το περιβάλλον.

Ένα σούπερ μάρκετ στην Ταϊλάνδη έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα. Τι έκανε; Πολύ απλά αντικατέστησε τις πλαστικές συσκευασίες σε ορισμένα από τα προϊόντα που πουλάει με φύλλα μπανάνας!

Το σούπερ μάρκετ “Rimping” ανέβασε φωτογραφίες από την υλοποίηση αυτής της πρωτότυπης ιδέας, γνώρισε την αποθέωση από τους χρήστες των Social Media και μέσα σε λίγες ώρες η είδηση είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Από τα 9 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικού που παράγονται, μόνο το 9% ανακυκλώνεται. Το γεγονός αυτό από μόνο του καταδεικνύει το πρόβλημα, καθώς και τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για τη λύση του. Μικρές, απλές κινήσεις όπως αυτή του σούπερ μάρκετ Rimping είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: