Περιβάλλον

Εκπαιδευτική ημερίδα στη Νέα Μάκρη για προστασία από φυσικές καταστροφές

Ανοιχτή εκπαιδευτική ημερίδα για την προστασία από φυσικές καταστροφές πραγματοποίησε στη Νέα Μάκρη, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος, στο πλαίσιο του προγράμματος “Act to Protect”.

H εκδήλωση διεξήχθη στο Σινέ «Αλίκη» στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 196), με ώρα έναρξης 10.00 π.μ. και η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους τους πολίτες, που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τους σωστούς τρόπους πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα. Συγχρόνως, υπήρχε θεματική ενότητα με οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.

Στόχος της εκπαιδευτικής αυτής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης, προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανθρωπογενείς καταστροφές που συχνά πλήττουν την χώρα μας.

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα.

Την ημερίδα υποστήριξε, εκτός από την Παπαστράτος, η Aegean, μεγάλος χορηγός και επίσημος αερομεταφορέας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Act to Protect”

Το“Act to Protect” είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με την ευγενική υποστήριξη της Παπαστράτος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διεξαγωγή 25 ενημερωτικών ανοιχτών ημερίδων, ενώ η διάρκειά του είναι επτά μήνες, με έναρξη τον Μάιο.

Από τον Μάιο του 2019 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Παπαστράτος «ταξιδεύουν» σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό τα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής και τελευταίο σταθμό κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος τη Σιθωνία Χαλκιδικής. Άλλες περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθεί η εκπαιδευτική ημερίδα είναι η Θεσσαλονίκη (2 ημερίδες), η Αθήνα (5 ημερίδες), η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Χαλκίδα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Σπάρτη, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, η Κόρινθος, ο Πύργος και η Τρίπολη.

Οι ημερίδες είναι 4ωρες και εισηγητές είναι έμπειροι εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: