Stoiximan

Όταν ο αθλητισμός συνάντησε την επιστήμη

Οι Μικροί Ήρωες της Stoiximan ταξίδευσαν για ένα Σαββατοκύριακο στον Πλανητη Π100 και διασκέδασαν με τους αγαπημένους τους αθλητές μέσα από ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το τραμπολίνο λειτουργεί με νόμους φυσικής; Ότι το snookball συνδυάζει γεωμετρία με πιθανότητες; Ότι από έναν τοίχο αναρρίχησης μπορείς να συγκεντρώσεις αντικείμενα για τα πιο συναρπαστικά πειράματα χημείας;

Αυτό βίωσαν το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου τα 5700 παιδιά που ταξίδεψαν στις δραστηριότητες του προγράμματος «Μικροί Ήρωες by Stoiximan» στον Πλανήτη Π100 στην Τεχνόπολη, στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης για παιδιά. Στο πλαίσιο της δράσης «Μικροί Ήρωες» και σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo πραγματοποιήθηκε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας αθλήματα ενώ ταυτόχρονα ανακάλυπταν τον μαγευτικό κόσμο της επιστήμης. Συνοδοιπόροι τους στην προσπάθεια τους ήταν δύο από τους πρεσβευτές του προγράμματος «Μικροί Ήρωες», ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Ξεκινώντας από το 2017, το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες by Stoiximan» έχει στόχο να προσφέρει διαδραστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση τις απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές. Μέσα από τους πυλώνες «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» και «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», η πρωτοβουλία έχει αγγίξει μέχρι σήμερα περισσότερα από 26.000 παιδιά. Τώρα, με τη νέα αυτή πρωτότυπη ενεργοποίηση στον Πλανήτη Τεχνόπολη το πρόγραμμα για πρώτη φορά συνδυάζει την επιστήμη με τον αθλητισμό.

Με αφορμή τη διήμερη αυτή εκδήλωση, η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Stoiximan κα Αγγελική Παπαδοπούλου σημείωσε «Είναι μεγάλη ικανοποίηση για τους ανθρώπους της Stoiximan να βλέπουμε την οικογένεια των Μικρών Ηρώων να μεγαλώνει καθημερινά. Η σύνδεση της επιστήμης και του αθλητισμού ήταν ένα εξ ορισμού δύσκολο στοίχημα αλλά με τη βοήθεια των πρεσβευτών του Προγράμματος μας αλλά και των ειδικών της SciCo, ενός οργανισμού που χρησιμοποιεί καινοτόμες μεθόδους για την επικοινωνία της επιστήμης σε ευρύ κοινό, πετύχαμε για μία ακόμη φορά τον βασικό μας στόχο: να ανοίξουμε νέους ορίζοντες σε ακόμη περισσότερα παιδιά».

H Stoiximan υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας με έμφαση στην τεχνολογία και τον άνθρωπο, το υπεύθυνο παιχνίδι και τον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες by Stoiximan.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: