Κοινωνία

Boηθώντας τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ιδέες τους

Το πρόγραμμα VentureGarden αφορά ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Tο VentureGarden είναι ένα δωρεάν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που διανύει τον 6ο χρόνο του. Υλοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – A Division of Anatolia College στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Στην Αθήνα, το πρόγραμμα υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba.

Απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους.

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς η ιδέα –στο στάδιο όπου βρίσκεται– μεταλλάσσεται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να μάθουν να αξιοποιούν εργαλεία τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν.

Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου 2019. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας 5 εβδομάδων, στην οποία οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν σε θέματα όπως η έρευνα αγοράς, ώστε να ανακαλύψουν τους πελάτες τους, καθώς και την πρόταση αξίας τους, ώστε να κατανοήσουν πού τοποθετούνται στην αγορά. Μετά την ολοκλήρωση της εντατικής περιόδου μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 2 μηνών.

Ανά περίπτωση οι συμμετέχοντες μπορούν στη συνέχεια είτε να εισαχθούν σε θερμοκοιτίδες, να χτίσουν το πρωτότυπό τους, να αναζητήσουν χρηματοδότηση ή να ανακαλύψουν πως μπορούν να διαφοροποιήσουν την ιδέα τους για να μπορέσουν να την κάνουν πραγματικότητα. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.500 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 939 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των κύκλων, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 860 ώρες μαθημάτων. 316 καθηγητές και μέντορες έχουν προσφέρει στους συμμετέχοντες συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 1.200 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden. Ιδρυτικός και αποκλειστικός δωρητής για τα 5 πρώτα χρόνια του προγράμματος υπήρξε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 14 Οκτωβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: