Περιβάλλον

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ξεκίνησε ανταποδοτική ανακύκλωση

Αφορά στην ανακύκλωση όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των χώρων και των εγκαταστάσεων που στεγάζονται οι Εισαγγελικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.

Ξεκίνησε το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου» σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ανταποδοτική Ανακύκλωση.

Επιμέλεια Κωστής Χριστοδούλου

 
Με το εν λόγω πρόγραμμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, γίνεται ανακύκλωση όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των χώρων και των εγκαταστάσεων που στεγάζονται οι Εισαγγελικές Υπηρεσίες όλης της χώρας, εκπληρώνοντας τη νομική υποχρέωση ανακύκλωσης των συσκευασιών, που απορρέει από το Νόμο 4496/2017.

Το συνολικό ποσό του ανταποδοτικού αντίτιμου (το οποίο είναι 3 € λεπτά ανά 1 συσκευασία) που παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση για τις συλλεγόμενες συσκευασίες, θα ενισχύσει έναν εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό σκοπό, ο οποίος είναι η ενίσχυση των πόρων του: Ν.Π.Ι.Δ. «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που σκοπός του είναι η επαγγελματική κατάρτιση φυλακισμένων και αποφυλακισμένων, η αποκατάσταση, η οικονομική συμπαράσταση, καθώς και η προετοιμασία και προώθηση της εν γένει κοινωνικής τους επανένταξης.

Σημειώνεται ότι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Νέοι Ορίζοντες», ως Φορέας Αλληλέγγυας και Κοινωνικής Οικονομίας, που υλοποιεί σχέδιο δράσης προκειμένου άνεργοι αποφυλακισμένοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, θα αναλάβει τη συλλογή και μεταφορά για ανακύκλωση των συσκευασιών, που καταναλώνονται εντός των Εισαγγελικών Υπηρεσιών όλης της χώρας, στα «σπιτάκια ανακύκλωσης» αλλά και στα «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».

Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου», που αποτελεί την έναρξη υλοποίησης του οράματος της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, αποτελεί την εφαρμογή μιας Ολοκληρωμένης Καινοτόμου Δράσης που συνδυάζει τη βοήθεια και την προσφορά τόσο προς το Περιβάλλον όσο και προς τον Άνθρωπο, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: