Περιβάλλον

Η ιταλική Vogue στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη

Λανσάροντας ένα τεύχος "φιλικό προς το περιβάλλον" η ιταλική Vogue στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ένα περιοδικό μόδας χωρίς φωτογράφιση; Η ιταλική Vogue έκανε αυτό που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πραγματικότητα. Το διάσημο περιοδικό έκανε στροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη με το εξώφυλλό της για το πρώτο τεύχος του 2020, ένα εξώφυλλο χωρίς φωτογράφιση.

Η ιταλική Vogue ξεκίνησε, λοιπόν, τη χρονιά χωρίς τα επιβλητικά editorial των προηγούμενων τευχών και τις φωτογραφίσεις σε εξωτερικούς χώρους, για να δείξει ότι σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον.

Στο σημείωμά του για το αναγνωστικό κοινό, ο εκδότης του περιοδικού, Εμανουέλε Φαρνέτι, κατέγραψε όσα χρειάστηκαν για να γεμίσει το τεύχος Σεπτεμβρίου 2019, το μεγαλύτερο τεύχος της χρονιάς, με φωτογραφίσεις: “150 άνθρωποι. Περίπου 20 πτήσεις και 12 ταξίδια με τρένα. Σαράντα αυτοκίνητα σε κατάσταση αναμονής. Εξήντα διεθνείς παραδόσεις. Φώτα αναμμένα για τουλάχιστον δέκα ώρες χωρίς διακοπή, μερικώς τροφοδοτούμενα από βενζινοκίνητες γεννήτριες. Απορρίμματα τροφίμων από υπηρεσίες εστίασης. Πλαστικό για να τυλίξουμε τα ρούχα. Ηλεκτρισμός για να φορτίσουν τηλέφωνα, κάμερες…”

Το τεύχος, που κυκλοφόρησε στα περίπτερα στις 7 Ιανουαρίου έχει 8 διαφορετικά εξώφυλλα, στα οποία δεν φιγουράρουν μοντέλα σε εντυπωσιακές φωτογραφίσεις, αλλά παρουσιάζεται η δουλειά διάφορων καλλιτεχνών (ζωγράφοι, δημιουργοί κόμικ, street artists, εικαστικοί) που απεικονίζει μοντέλα που φορούν Gucci. Σε κάθε ένα από αυτά τα εξώφυλλα υπάρχει η φράση: “Δεν έγινε φωτογράφιση για την παραγωγή αυτού του τεύχους”.

Η κίνηση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της παγκόσμιας επιθυμίας του Φαρνέτι και των άλλων 25 διευθυντών Vogue παγκοσμίως τον Περασμένο Δεκέμβριο, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε πρακτικές που “προστατεύουν τον πλανήτη μας και για τις επόμενες γενιές”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: