Περιβάλλον

Μια πρωτοβουλία με στόχο να καθαριστούν 40 παραλίες

Η P&G μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσα από το πρόγραμμα «Προσφέρω» στηρίζουν την περιβαλλοντική οργάνωση iSea.

Κοινός στόχος των δύο εταιριών είναι να καθαριστούν φέτος 40 παραλίες στην Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και εθελοντών.

Το καλοκαίρι του 2019 για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα «Προσφέρω», της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος, θα βρεθεί συνολικά σε 40 παραλίες σε μια κοινή προσπάθεια για καθαρότερες θάλασσες και ακτές. Σε τρία νησιά της Ελλάδας, στην Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, το «Προσφέρω» κινητοποιεί εκατοντάδες εθελοντές, με τη βοήθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία των υδάτων iSea και αναλαμβάνουν δράση απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών από τα απορρίμματα.

Την προσπάθεια αυτή έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν οι καταναλωτές που με την επιλογή των προϊόντων της P&G αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, όλον τον χρόνο, συνδράμουν στη στήριξη του έργου της iSea και στον καθαρισμό των ακτών και των θαλασσών.

Κατά τον πρώτο χρόνο του προγράμματος «Προσφέρω», το 2018, πραγματοποιήθηκαν 18 καθαρισμοί στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λευκάδα και Πρέβεζα από όπου απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 2 τόνοι απορριμμάτων με τη συμμετοχή περισσότερων από 430 εθελοντών.

Αυτή τη χρονιά ο στόχος είναι διπλάσιος, με εκατοντάδες πολίτες να έχουν ήδη συμμετάσχει σε 18 δράσεις παράκτιων καθαρισμών στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά και σε παραλίες της Κρήτης, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια για καθαρές ακτές και θάλασσες.

Μετά την παραλία του Γέρακα στη Ζάκυνθο και τον Καραβόμυλο στην Κεφαλλονιά, στην Κρήτη στις 8 Ιουνίου εθελοντές ανέλαβαν δράση καθαρίζοντας την παραλία Ραπανιανά στο Κολυμβάρι Χανίων. Μαζί στην Κρήτη και οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης και Λίλα Μπακλέση οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει έμπρακτα το Προσφέρω και συμμετείχαν ενεργά στη δράση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: