Περιβάλλον

Η πρώτη πτήση μηδενικών αποβλήτων στον κόσμο είναι γεγονός 

Η Qantas Airways πραγματοποίησε την πρώτη πτήση μηδενικών αποβλήτων στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της. 

Σε μια πολύ σημαντική ενέργεια για την προστασία του περιβάλλοντος προχώρησε η Qantas Airways. H αεροπορική εταιρεία με έδρα την Αυστραλία πραγματοποίησε την πρώτη πτήση μηδενικών αποβλήτων στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου, η εταιρεία έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού η οι επιβάτες στην πτήση από το Σίδνεϊ με προορισμό την Αδελαΐδα δέχθηκαν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Συγκεκριμένα, το φαγητό σερβιρίστηκε συσκευασίες κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από βιοδιασπώμενα υλικά όπως ζαχαροκάλαμο και άλλα.

Στη συνέχεια, όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν απορρίφθηκαν είτε μέσω κομποστοποίησης είτε μέσω ανακύκλωσης, την οποία η Qantas εφαρμόζει και για όλα τα μη βιοδιασπώμενα υλικά, όπως για παράδειγμα το πλαστικό. Κανένας επιβάτης δεν θα χρεώνεται έξτρα, την ώρα που η εταιρεία θα κάνει βήματα προς τα εμπρός για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η πτήση από το Σίδνεϊ στην Αδελαΐδα σηματοδοτεί την έναρξη του σχεδίου της εταιρείας για την περικοπή 100 εκατομμυρίων πλαστικών μίας χρήσης μέχρι το τέλος του 2020 και την εξάλειψη του 75% των αποβλήτων μέχρι το τέλος του 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: