Περιβάλλον

Καθαρίζουμε τις παραλίες όλοι μαζί

Μια πολύ όμορφη δράση καθαρισμού από το ΣΥΔΕΣΥΣ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απορρύπανσης του βυθού στην περιοχή Βρυσάκι στο Λαύριο, στις 5 Ιουνίου, μια πρωτοβουλία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών ΣΥΔΕΣΥΣ.

Κάθε χρόνο, την ημέρα Περιβάλλοντος όλοι μας σκεφτόμαστε την ατομική και συλλογική μας ευθύνη έναντι του πλανήτη μας. Πέραν των σκέψεων, σημαντικότερο ρόλο παίζουν και οι πράξεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η επιχείρηση απορρύπανσης του βυθού στην περιοχή Βρυσάκι στο Λαύριο που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών ΣΥΔΕΣΥΣ και την συμμετοχή νέων της περιοχής αποτελεί σημείο αναφοράς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των επαγγελματιών δυτών της ομάδας Planet Blue Diving, υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου Κώστα Θωκταρίδη. Για την δράση χρησιμοποιήθηκε το σκάφος “ΩΚΕΑΝΙΣ” με τεχνολογία αιχμής – ρομποτικό υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα – ROV (Remotely Operated Vehicle), το οποίο αφαίρεσε από τον βυθό δεκάδες απορρίμματα που μόλυναν τον υδάτινο ορίζοντα. Στο τέλος της δράσης, αφού τα απορρίμματα κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τη φύση τους (πλαστικά, μέταλλα, μπαταρίες κ.ο.κ.) παραδόθηκαν στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου προς ανακύκλωση.

Παιδιά από τον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης συμμετείχαν ενεργά στη δράση και είχαν την ευκαιρία να δουν σε πραγματικό χρόνο πώς η τεχνολογία αποτελεί βασικό εργαλείο σε τέτοιου είδους περιβαλλοντικές ενέργειες.

Η πρωτοβουλία απορρύπανσης στο Λαύριο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΣΥΔΕΣΥΣ και αποτελεί μέρος μια σειράς ανάλογων ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στα νησιά της Τήνου και της Πάρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: