Υγεία

500.00 μάσκες και 12.000 στολές έφτασαν στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’

Μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, μέρος της δωρεάς της ΔΕΗ Α.Ε. στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικού ύψους 5 εκ. ευρώ, έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε, αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec.

Παρόντες στην παραλαβή του υλικού ήταν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε σχετικά: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και στο πρόσωπό τους όλους τους εργαζομένους και την εταιρεία, για την πολύ σημαντική βοήθεια αυτών των εξειδικευμένων υλικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είμαστε υπόχρεοι και ευγνώμονες και όλα αυτά θα πάνε απ’ ευθείας στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., που τα έχουν ανάγκη”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: