Περιβάλλον

Ο ελαιώνας του Λύρειου Ιδρύματος γεννιέται ξανά

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι με ιδιωτική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε αναφύτευση του ελαιώνα του Λύρειου Ιδρύματος.

Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 που έπληξε και το Λύρειο Ίδρυμα-Ορθόδοξο Χωριό, η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. δεσμεύθηκε να υποστηρίξει το Ίδρυμα, συνεισφέροντας οικονομικά στο έργο της αποκατάστασης των εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Μετά από προτροπή της διεύθυνσης του ιδρύματος, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το έργο της αναφύτευσης του ελαιώνα του ιδρύματος και την εγκατάσταση ποτιστικού συστήματος που θα εξασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη ανάπτυξή του.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή, το έργο παραδόθηκε στο Λύρειο Ίδρυμα: φυτεύτηκαν 500 δενδρύλια, ελαιόδεντρα κορωνέικης ποικιλίας, ενώ η μελέτη για το αυτόματο πότισμα και η εγκατάστασή του, ολοκληρώθηκαν παράλληλα. Ο ελαιώνας του Λυρείου είναι ένας λειτουργικός ελαιώνας, που καλύπτει τις ανάγκες των γερόντων και των παιδιών που ζουν στο ίδρυμα και η έγκαιρη αναφύτευσή του ήταν ζωτικής σημασίας, τόσο για πρακτικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων. Στο portfolio της περιλαμβάνονται κορυφαία brands, όπως HΠΕΙΡΟΣ, Dirollo, Kerrygold, Adoro, Ταλαγάνι, Λογάδι, Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και Λεβέτι. Σημείο αναφοράς στη φιλοσοφία και τη δραστηριότητα της ΟΠΤΙΜΑ είναι η ποιότητα, η οποία διασφαλίζεται μέσω αυστηρότατων διαδικασιών και εφαρμογής των πιο εξελιγμένων διεθνών προτύπων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: