Κοινωνία

Ένα αρχαίο λυχνάρι εμπνέει τις ζωγραφιές των παιδιών

Ξεπέρασαν τις 23.000 οι συμμετοχές του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα “Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι” του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ζωγραφιές μαθητών από τα προνήπια έως και την έκτη Δημοτικού δίνουν χρώμα στους τοίχους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αυτές τις μέρες. Πρόκειται για έργα των νικητών και των διακριθέντων, καθώς και μια επιλογή από τα έργα των 23.000 συμμετοχών στον 6ο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι».

Επιμέλεια Κωστής Χριστοδούλου

Η έμπνευση προήλθε από ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ. , το οποίο εκτίθεται στον 2ο όροφο του Μουσείου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαία Ελληνική Τέχνη – Μία ιστορία με εικόνες».

Υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής είναι ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB. Μία από τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, όπως ορίζεται μέσα από το «+πράττουμε», το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, είναι να συμμετέχει ενεργά, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στα αγαθά του πολιτισμού, της τέχνης και της μόρφωσης. Με στόχο να εμπνέει τις νέες γενιές, υποστήριξε και φέτος τον Παιδικό Διαγωνισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά να σκεφτούν δημιουργικά, να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Η διάρκειά της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 3 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: