Περιβάλλον

Στοχεύοντας σε ένα μέλλον με μηδενικά απόβλητα από τα ελληνικά μπαρ

Το The Green Hustler της Absolut δείχνει τον δρόμο για την περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ποτών.

Έχετε βρεθεί ποτέ ξημερώματα έξω από ένα μεγάλο κλαμπ ή μπαρ; Έχετε προσέξει τις τεράστιες ποσότητες από απορρίμματα που συγκεντρώνονται μόνο μετά από ένα βράδυ κατανάλωσης; Σε αυτό τον ανεύθυνο τρόπο διασκέδασης στα μπαρ προσπαθεί να βάλει τέλος η Pernod Ricard Hellas.

Επιμέλεια Κωστής Χριστοδούλου

Συνεπής στη δέσμευσή της σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας, διοργάνωσε το δεύτερο μέρος (μετά το λανσάρισμα στο Athens Bar Show 2018) του THE GREEN HUSTLE project: μια ολοήμερη εκπαιδευτική και διαδραστική εμπειρία, με στόχο την εκπαίδευση επαγγελματιών bartenders για τη βιωσιμότητα στον τρόπο λειτουργίας ενός bar. Το THE GREEN HUSTLE πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο της Γης της Οργάνωσης Γη, στρατηγικού συνεργάτη της Pernod Ricard Hellas στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Στο φετινό THE GREEN HUSTLE στην Ελλάδα, ο Ricardo Dynan, μίλησε για την αναδυόμενη τάση της βιωσιμότητας στη βιομηχανία των αλκοολούχων ποτών και παρουσίασε πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης των πρώτων υλών. Ο Hampus Thunholm, πολυβραβευμένος Σουηδός bar owner & bartender, μοιράστηκε με το κοινό πώς έχει καταφέρει να μην παράγει καθόλου απορρίμματα στην επιχείρησή του, ως ένα παράδειγμα άριστης πρακτικής βιωσιμότητας. Ακόμη, ανέλυσε πώς το περιβάλλον επηρεάζει το είδος των cocktails που σερβίρονται και παρουσίασε παρασκευές cocktails με πρώτες ύλες από τον κήπο της Οργάνωσης Γη.

Οι παρευρισκόμενοι (bartenders και ιδιοκτήτες bar, πελάτες και συνεργάτες της Pernod Ricard Hellas) αφού ενημερώθηκαν για τη μέθοδο κομποστοποίησης και για τουςτρόπους αξιοποίησης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν, δοκίμασαν cocktails από “ανακυκλωμένες” κούπες lime, συμμετείχαν σε διαδραστικά workshops και απόλαυσαν ένα υγιεινό γεύμα μέσα σε μία μοναδική ατμόσφαιρα, στον υπέροχο χώρο της Οργάνωσης Γη.

Ο κ. Julien Merlet, Head of Marketing της Pernod Ricard Hellas δήλωσε: «Για εμάς στην Pernod Ricard Hellas, η δέσμευση και η συνέπεια μας σε δράσεις βιωσιμότητας, αποτελεί προτεραιότητα. Με το The Green Hustle Project, στόχος μας είναι να μοιραστούμε με τους επαγγελματίες bartenders την τεχνογνωσία περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στην παρασκευή ποτών που έχουμε αναπτύξει, ενισχύοντας έμπρακτα αυτή τη σημαντική τάση και δημιουργώντας μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας και «πράσινης» διαχείρισης στον κλάδο.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: