Υγεία

Πολύπλευρες δράσεις με επίκεντρο το παιδί

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο του ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί από τον Ιούλιο του 2018, καλύπτει όλες τις προληπτικές και διαγνωστικές παιδιατρικές εξετάσεις σε περισσότερα από 1.100 παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και «Του Χαμόγελου του Παιδιού» στην Αττική.

Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός έτους σύμπραξης με τους τρεις οργανισμούς, ο Όμιλος Ευρωκλινικής με στόχο να ενισχύσει την πολύπλευρη δράση τους, διοργάνωσε και υλοποίησε μια σειρά από ενέργειες αφιερωμένες στα παιδιά. Τρεις ημέρες, τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, τρεις διαφορετικές δραστηριότητες, με κεντρικούς άξονες την Υγεία, τη Ρομποτική και τον εναλλακτικό Αθλητισμό, χάρισαν στα παιδιά αμέτρητα χαμόγελα. Σε μία δράση διάρκειας τριών εβδομάδων, με την ενεργή συμμετοχή εκπροσώπων και από τις τρεις οργανώσεις, δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερα από εκατό παιδιά να μεταμορφωθούν σε μικρούς γιατρούς, επιστήμονες και αναρριχητές. Κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων ήταν μέσα από ένα πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την πρόληψη, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.

Ο κ. Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η προσφορά προς την κοινωνία αποτελεί βασικό άξονα της φιλοσοφίας του Ομίλου Ευρωκλινικής. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η Ευρωκλινική θέλησε να υποστηρίξει έμπρακτα το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το έργο και των τριών οργανισμών, συμβάλλοντας κι εμείς από την πλευρά μας στη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλα τα παιδιά».

H κ.Λία Στεφανίδου, εκπρόσωπος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί δήλωσε: «Η Ευρωκλινική, εδώ και ένα χρόνο, αποτελεί μεγάλο σύμμαχο της Ένωσης. Με τη δράση αυτή τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, σε ένα κόσμο που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς»

Η κ.Κλεοπάτρα Χρέλια, παιδίατρος του Χαμόγελου του Παιδιού τόνισε: «Η Ευρωκλινική παρέχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά στην υγεία στα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού. Σήμερα τα παιδιά μας έβαλαν στόχο να φτάσουν στη κορυφή και τα κατάφεραν. Ευχαριστούμε την Ευρωκλινική που βρίσκεται δίπλα μας με τέτοιες ενέργειες»

Η κ.Αθηνά Ρονιώτη, κοινωνική λειτουργός της Κιβωτού του Κόσμου ανέφερε: «Ο π. Αντώνιος και όλοι εμείς στην Κιβωτό ευχαριστούμε την Ευρωκλινική που στηρίζει το έργο μας για πάνω από ένα χρόνο, όχι μόνο παρέχοντας ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και χαμόγελα μέσα απο εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: