Περιβάλλον

Ο οίκος μόδας που φτιάχνει μπλούζες από ανακυκλωμένα μπουκάλια

Ο οίκος μόδας, Ralph Lauren φροντίζει για το περιβάλλον, φέρνοντας στην αγορά μια νέα εκδοχή του εμβληματικού polo t-shirt από ανακυκλωμένα μπουκάλια.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Βασισμένος σε αυτή τη μεγάλη αλήθεια που μας αφορά όλους, ο οίκος μόδας Ralph Lauren έφερε στην αγορά μια νέα εκδοχή του εμβληματικού polo t-shirt.

Σε αυτή τη νέα εκδοχή, το αγαπημένο μπλουζάκι είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια (περίπου 12 ανά t-shirt) σε μια προσπάθεια του brand να συμβάλλει – με τον τρόπο του – στην προστασία του περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον οργανισμό First Mile. Ο εν λόγω οργανισμός έχει ως κεντρικό άξονα δράσης τη βιωσιμότητα.

Η νέα μπλούζα είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής νέων περιβαλλοντικών στόχων από την Ralph Lauren, καθ’όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας των ρούχων. Η εταιρεία έχει δεσμευθεί απομακρύνει τουλάχιστον 170 εκατομμύρια μπουκάλια από τις χωματερές και τους ωκεανούς μέχρι το 2025. Οι μπλούζες παράγονται στην Ταϊβάν, όπου συλλέγονται τα μπουκάλια, τα οποία αφού συλλεχθούν μετατρέπονται σε κουβάρια μαλλιού και τελικά σε ύφασμα.

Ο οίκος μόδας Ralph Lauren δεν είναι ο πρώτος που σχεδίασε ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά, αφού κάτι αντίστοιχο έχει γίνει από πολλούς οίκους, μικρότερους ή μεγαλύτερους και στο παρελθόν, πρόκειται όμως αναμφίβολα για ένα πολύ “δυνατό” brand με τεράστια επιρροή.

Το “Earth Polo” της Ralph Lauren κυκλοφορεί από τις 18 Απριλίου στο site του οίκου μόδας σε πράσινο, λευκό και γαλάζιο χρώμα, καθώς και σε άσπρο μπλε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ: